Spijkerbroek wassen met azijn

Spijkerbroek wassen met azijn

De do’s en don’ts van een spijkerbroek wassen met azijn 

Heerlijk een fris gewassen spijkerbroek lekker zacht en vrij van vieze geuren. Maar niet als je huid irriteerd. Daarom gaan steeds meer mensen natuurlijke alternatieven zoals azijn gebruiken voor het wassen van hun spijkerbroeken. Maar kun je wel azijn gebruiken bij het wassen van je jeans? Door een flinke scheut azijn bij de was te doen maak je het water zachter en verwijder je hierdoor de zeepresten. Gebruik de azijn in combinatie met een zachter wasmiddel waardoor je zachte schone spijkerbroeken krijgt die de gevoelige huid niet meer irriteren.

Spijkerbroek wassen met azijn(1)

Schoonmaakazijn gebruiken als wasverzachter wanneer je je denim gaat wassen 

Door azijn te gebruiken bij het wassen van je spijkerbroeken verwijdert het azijn de kalk uit het water waardoor het water zachter wordt. Met een zachtere jeans en minder kalkaanslag in je wasmachine als gevolg. Bij het wassen van je jeans kan je zowel schoonmaakazijn als natuurazijn of wasverzachter gebruiken. Hoeveel azijn je gaat gebruiken bij het wassen van je spijkerbroeken hangt af van de hardheid van het water. Als het water bij jouw in de buurt zacht is (Dit komt voornamelijk voor in delen van Friesland en rondom de Veluwe) dan is een kleine scheut azijn voldoende. Voor het wassen van je spijkerbroek met hard water gebruik je een kleine beker azijn. En een bijkomend voordeel is omdat het water nu zachter is heb je ook veel minder waspoeder nodig! 

Spijkerbroek wassen

Wel of niet doen wasmiddel vervangen met azijn om jouw jeans te wassen 

Azijn verwijdert het kalkaanslag en doodt bacterieen. Maar is helaas geen vervanging voor wasmiddel om de vlekken uit je spijkerbroeken te krijgen. Wil je toch graag schone spijkerbroeken die mild voor je huid zijn? Kies dan voor een wasmiddel zonder toegevoegde kleur en geurstoffen zodat je toch nog lekker kunt genieten van een zachte milde spijkerbroek. Een klein scheutje azijn in het maat bakje voor de wasverzachter helpt om de laatste resten waspoeder te verwijderen. 

Jeans wassen

Spijkerbroek een dag in een teil met azijn en water laten trekken 

De azijn zorgt ervoor dat de kleuren minder snel zullen uitlopen bij het wassen van je spijkerbroeken. Daarom is azijn ook een perfect middel om te gebruiken bij het wassen van je spijkerbroeken. Laat je favoriete spijkerbroek een nacht in koud water met een beker azijn trekken zodat de wassing van de spijkerbroek nog dieper in de katoenen vezels kan trekken. En je zal langer plezier hebben van de mooie kleur van je spijkerbroek. Dus was voortaan je spijkerbroeken met azijn zodat je zorgt dat de kleur van de jeans minder snel vervaagt.  

Jeans wassen met azijn

Spijkerbroek bleeken met bleekmiddel tijdens het wassen wel of geen azijn gebruiken 

Het is heel belangrijk als je je spijkerbroek gaat bleken je nooit azijn hier aan toevoegd. Dit veroorzaakt een chemische reactie waarbij giftige chloorgas vrijkomt. Het irriteert de ogen en luchtwegen en kan in het ergste geval brandwonden veroorzaken. Vergeet niet dat sommige wasmiddelen voor de witte was bleek bevatten. Dus ga je bleek gebruiken bij het wassen? Gebruik dan nooit azijn. 

Spijkerbroek bleeken met bleekmiddel

Azijn gebruiken bij het wassen om nare geurtjes uit je spijkerbroek te halen 

Veel wasmiddelen en wasverzachters bevatten parfums om vervelende geurtjes te maskeren in je spijkerbroeken. Maar deze geurstoffen zijn vaak de oorzaak van de huidirritatie op je benen. Een scheut azijn toevoegen tijdens het wassen van je spijkerbroeken neutraliseert de geur van zweet en sigarettenrook zonder de huid vervelend te irriteren. Was daarom voortaan je spijkerbroeken met een scheut azijn en een parfumvrij wasmiddel. Maar wil je toch graag die lekkere geur van schone was? Voeg een paar druppels etherische olie toe aan je spijkerbroeken was voor ook die heerlijke frisse en natuurlijke geur. 

  • Mix azijn nooit met bleek 
  • Vergeet niet dat sommige wasmiddelen voor de witte was bleek bevatten 
    Gebruik azijn als een natuurlijke wasverzachter in combinatie met een mild wasmiddel 
  • Spijkerbroeken wassen met azijn vermindert uitlopen en vervagen van de kleur 
  • Voeg een paar druppels etherische olie toe aan je spijkerbroeken was voor ook die heerlijke frisse en natuurlijke geur. 
     
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.
Broeken Binkie logo

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van onze acties en aanbiedingen

Bedankt voor het inschrijven op onze nieuwsbrief